Nagyvilág

Tíz éven át kínzott kegyetlen körülmények között, pincébe zárva egy román nőt egy olasz férfi

Rendszeresen kínozta és erőszakolta egy olasz férfi azt a román nőt, akit tíz éven át tartott fogva pincehelyiségében és két gyermeke is született tőle, írja a Mirror.

Az 52 éves Aloisio Francesco Rosario Giordanót a hétvégén tartóztatta le a rendőrség a dél-olaszországi Gizzeria Lidóban.

Az olasz hatóságok közlése szerint a nő volt későbbi kínzója halálos beteg feleségének az ápolója. Giordano akkor csaphatott le rá, amikor egy alkalommal épp náluk volt.

Állítólag a román származású gondozó 19 éves volt, amikor a szörnyűségek kezdődtek.

Fotó: MTI/EPA/Olasz rendõrség

Giordanót az olasz sajtóban sokan Josef Fritzlhöz, az amstetteni rémhez hasonlították, aki anno bebörtönözte a gyerekét, akit hétszer ejtett teherbe.

A rendőrök által a helyszínen készült megrázó fotókon látszik, hogy a lányt egy romos, mocskos épületben tartották fogva, WC-ként pedig vödröket kellett használnia. A miniatűr szobában áram és fény sem volt.

Úgy tudni, hogy a nő két gyereket szült kínzójának. A fiú kilenc, a lány három éves. A gyerekeknek olykor végig kellett néznie, ahogy az apjuk kegyetlenül bántalmazza az anyjukat, sőt, a fiúnak állítólag be is kellett kapcsolódnia a verésbe.

Fotó: MTI/EPA/Olasz rendõrség

A rabként tartott román nő az elmúlt tíz évben egyszer sem járt orvosnál.

Giordana úgy bukott le, hogy az egyik gyerekkel sétált az utcán, aki azonban olyan mocskos volt, hogy feltűnt a rendőröknek. A járőrök elkísérték őket az otthonukhoz, itt találtak rá a szexrabszolgaként tartott nőre.

Az erőszaktevő 1999-ben szabadult a rácsok mögül. Négy év börtönbüntetést kapott, mert szexuálisan zaklatott egy 23 éves nőt, akinek emiatt két abortusza is volt.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Olasz rendõrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik