Nagyvilág

Két év börtönt kapott, mert megölt és megfőzött egy kutyát

Az ír férfi a Facebookon keresztül vette az ebet, akit egy pórázzal fojtott meg, mielőtt saját kutyájának adott volna a húsából.

Egy ír bíróság két évig tartó börtönbüntetésre ítélt egy 28 éves férfit, aki tavaly decemberben megölt egy négyéves kutyust, majd feldarabolt, pörköltöt csinált a húsából, és az ételt a saját kutyájával etette meg – írta a BBC. Dominic O’Connort korábban egyhangú döntéssel találta bűnösnek abban, hogy szükségtelen szenvedés okozott egy kutyának.

Az ítéletet hozó bíró szerint a férfi „különösen szégyenteljes és förtelmes bűnt” követett el, és viselkedését „barbárként” jellemezte. A bíró kiemelte, hogy a kutyát a Facebookon keresztül szerző O’Connor félrevezette azokat az embereket, akiktől a kutyát kapta, elhitetve velük, hogy szeretni fogja az ebet, és vigyázni fog rá. Pedig akkor már tudta, hogy mit fog vele tenni.

O’Connor az őt kihallgató rendőröknek beismerte, hogy a Jess nevű collie-t a pórázzal megfojtotta, majd a testet feldarabolta, és egy részéből pörköltet készített. A maradványokat elégette, majd a hamvakat egy öböl vízébe szórta. A férfi tettére azután derült fény, hogy egy kórházi dolgozónak elmondta, hogy mi tett.

A bíró az ítélethozatalkor elmondta: ugyan felmerültek kérdések a férfi elmeállapotával kapcsolatban, nem merült fel semmi olyan bizonyíték, ami befolyásolhatta volna az ellene hozott ítéletet.

A férfit a két évig tartó börtönbüntetés mellett örök életére eltiltották attól, hogy állatokat tartson.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik