Nagyvilág
A TV screen on the street broadcasts the news of North Korea's intercontinental ballistic missile (ICBM) in Tokyo on Nov. 29, 2017. Japanese Defense Minister Itsunori Onodera said it flew for 53 minutes, higher than 4,000 kilometers and landed in Japan's EEZ. ( The Yomiuri Shimbun )

Elég bizarr oka van, hogy Észak-Korea 74 napig nem lőtt ki rakétát

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2017. 11. 29. 08:42

Korábban a témában:

Kim Dzsongunnak etetnie kell a népét, feltehetően ez áll annak a hátterében, hogy a rezsim majd’ két és fél hónap szünet után tesztelt újra ballisztikus rakétát kedden, írja a Business Insider.

A lap szerint az élelmiszerhiány sújtotta Észak-Korea vezetősége az utóbbi időszakban átcsoportosította erőforrásait, és a katonákat is a földekre küldte, hogy a lehető legjobban kihasználja az őszi betakarítási időszakot.

Ezt a feltételezést támasztja alá, hogy mióta Kim Dzsongun 2011-ben hatalomra került, a 86 észak-koreai rakétakísérletből mindössze ötöt hajtottak végre október és december között.

A TV screen on the street broadcasts the news of North Korea's intercontinental ballistic missile (ICBM) in Tokyo on Nov. 29, 2017. Japanese Defense Minister Itsunori Onodera said it flew for 53 minutes, higher than 4,000 kilometers and landed in Japan's EEZ. ( The Yomiuri Shimbun )
Fotó: Europress/The Yomiuri Shimbun

Shea Cotton Észak Korea-szakértő a lap megkeresésére arról beszélt, hogy bár a pontos okokat senki nem tudhatja, minden jel arra mutat, hogy év végén a betakarítás miatt vesz vissza a nukleáris iramból az elszigetelt ország.

Természetesen nem mondhatjuk biztosra, hogy miért van ez, de a betakarítás a legvalószínűbb indok. Nem azt mondom, hogy Észak-Korea a földekre küldi a rakétatudósait, hogy kaszát lengessenek, inkább csak sok erőforrást igényel, hogy az összes terményt összegyűjtsék, ahogy az is, hogy mindent a helyére rakjanak egy rakétateszt elvégzéséhez

– magyarázta.

 

Mint mondta, Észak-Korea gazdasága körülbelül olyan méreteket ölt, mint Vermont államé az Egyesült Államokban, holott a népessége negyvenszer nagyobb.

La Coree du Nord vient de celebrer le 9 septembre 2008 le soixantieme anniversaire de sa fondation. De  tres nombreux hommages ont ete rendus au  President KIM IL SUNG. Devotions au palais memorial de Kumsusam ou repose la depouille du defunt;depots de fleurs au pied de l'immense statue du leader ˆ Mangondee; visites de l'exposition florale et admirations des Kimilsungia (orchidee ) et des Kimjonglia ( begonia rouge).
Des unites de la Garde Rouge defilerent avec leurs armes sur la place Kim Il Sung , avant la retraite aux flambeaux retracaant en signaux lumineux des slogans politiques.
Az életét kockáztatta, hogy megmutassa Észak-Korea igazi arcát
A Vádirat nemcsak torokszorító látlelet a totális diktatúra hétköznapjairól, de az első kicsempészett könyv, amelynek írója a mai napig a világtól elzárt országban él.

Végesek Észak-Korea forrásai

Nincs elég ember, és limitált azon földterületek száma, amiket a zord körülmények között művelni lehet. Ezért Phenjan minden ősszel, amikor a hőmérséklet már nulla fok alá csökken, katonákat küld a vidéki területekre, hogy segítsenek a betakarításban.

Ha a terményt berakták a kamionokba, el is kell szállítani, ami üzemanyagot igényel. Az pedig szintén véges forrásnak számít.

Üzemanyag szükséges a rakéták és a termés szállításához is. A döntést meg kell hozniuk

– fogalmazott a szakértő.

Nem mellesleg az is nehéz helyzetbe hozza őket, hogy az egész világ hátat fordít nekik, az ENSZ pedig folyamatos szankciókkal sújtja őket.

 

Kiemelt kép: Europress/The Yomiuri Shimbun

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.