Nagyvilág
UNITED STATES, Sutherland Springs: First Baptist Church is seen in the picture where a gunman opened fire on church goers in a mass shooting in Sutherland Springs, Texas, on November 5, 2017. At least 26 people were killed and 20 others are injured.  - roger sollenberger

Katonai börtönben is volt a texasi lövöldöző

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 11. 06. 12:53

Még mindig nem tudni pontosan, hogy Devin Kelley miért kezdett el lövöldözni egy texasi templomban, 26 ember halálát okozva.
Korábban a témában:

A 26 éves Devin Patrick Kelley vasárnap a texasi Sutherland Springsben 26 ember megölt és harmincat megsebesített, amikor lövöldözni kezdett. Kelley a vérengzés után elmenekült, két helybeli üldözni kezdte, ám Kelley autója kisodródott, és mire odaértek rendőrök, már nem élt. Az üldözői szerint halott volt, amikor odaléptek az autójához, amelyben több fegyvert is találtak.

Kelley-ről eddig nem sok információ állt rendelkezésre, ám a Washington Postnak sikerült összeszednie néhány adatot. A férfi az amerikai légierőnél szolgált, ottléte azonban nem volt problémamentes. 2012-ben hadbíróság elé került és egy év katonai börtönre ítélték, mert erőszakoskodott a feleségével és a gyerekével. A légierő szóvivője szerint Kelley-t 2010-ben sorozták be és a légi erő egyik új-mexikói bázisán szolgált. A közeli Alamorgodo bíróságának dokumentumai  alapján felesége 2012-ben adta be a válópert Kelley ellen.

A börtönbüntetése letöltése után Kelley-t lefokozták és 2014-ben elküldték a légierőtől, és még ugyanebben az évben Coloradóban állatkínzással gyanúsították meg. Az ügyet később ejtették.

A rendelkezésre álló információk szerint Kelley egy ideig a szülei 800 ezer dollárt érő texasi ingatlanán élt jelenlegi feleségével és két gyerekével. Az egyik szomszéd azt mondta, hogy gyakran hallottak lövéseket Kelley-ék felől, főleg késő este, de ez nem számított rendkívülinek arrafelé, ugyanis több ranch-en is szoktak vadászni. A szomszéd Kelley-t „átlagos fickónak” írta le, nem gondolta volna, hogy képes ilyesmire.

A Los Angeles Times azt írta, hogy Kelley az utóbbi néhány hónapban a Facebookon sorra jelölt be környékbeli, de számára ismeretlen embereket, akiket aztán provokált. Johnathan Castillo volt az egyik ilyen lakos, aki elfogadta az ismerősnek jelölést, de hamarosan törölte Kelley-t az ismerősei közül.

Olyan volt, mintha direkt kereste volna magának a bajt

fogalmazott Castillo.

Kiemelt kép: Europress/CITIZENSIDE /roger sollenberger/Citizenside

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

2 Dec 1989:  Portrait of Liverpool Goalkeeper Bruce Grobbelaar during a Barclays League Division One match against Manchester City at Maine Road in Manchester, England. Liverpool won the match 4-1.  Mandatory Credit: Simon  Bruty/Allsport
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.