Nagyvilág

A kormányfő lemondását követelik a felrobbantott máltai újságíró fiai

Joseph Muscat máltai miniszterelnök lemondását követelték Daphne Caruana Galizia meggyilkolt újságírónő fiai csütörtökön a Facebookon.

Caruana Galizia fiai szerint a kormányfőnek felelősséget kellene vállalnia azért, mert nem tudta biztosítani az alapvető szabadságjogokat. A közösségi oldalon azt írták: nem támogatják Muscat javaslatát, hogy anyjuk gyilkosának nyomravezetője jutalomban részesüljön.

Nem érdekel minket egy olyan ítélet, amely után az anyánk meggyilkolásából hasznot húzó kormánytagok azt mondhatják, hogy igazságot szolgáltattak.

A korrupciós ügyek felderítésével foglalkozó újságírónő korábban hevesen bírálta Muscatot. Caruana Galizia gépkocsiját hétfőn felrobbantották.

Az újságírónő fiai azt követelték, hogy számolják fel a korrupciót Máltán. Eközben a nyomozók vizsgálják az újságírónő meggyilkolásához hasonló ügyeket. Caruana Galiziáén kívül öt másik autót robbantottak fel ismeretlen tettesek az elmúlt két évben.

John Rizzo rendőrkapitány a Malta Independent című helyi napilapnak azt mondta: feltehetőleg mind a hat esetben mobiltelefonról hozták működésbe a pokolgépeket.

Nagyon kevesen tudnak létrehozni hasonló robbanószerkezetet. Előfordulhat, hogy az interneten keresztül kapták az utasításokat, de egy ilyen eszköz összerakásához is kell egy bizonyos szintű szakértelem

– mondta Rizzo.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik