Nagyvilág

Perverz főbérlő kamerával kukkolta az Airbnb-vendégeket

Kivettek egy lakást, gyanús volt a füstjelző, persze, mert nem füstjelző volt

Derek Starnes és felesége Longboat Key-be (Florida) utazott. A pár kivett egy lakást az Airbnb-n keresztül, ahol lehet, hogy remekül ellettek volna, ha a férj nem vesz észre valami furcsát.

Hogy miért kezdte el vizsgálni a hálószobájukban található füstjelzőt, nem tudni, mindenesetre észrevette, hogy van rajta egy gyanús lyuk. Az informatikában jártas férfi leszerelte a készüléket, és

rá kellett jönnie, hogy amit ők füstjelzőnek véltek – merthogy annak volt álcázva –, az valójában kamera, amely őket veszi.

A férfi nem habozott, azonnal értesítette a rendőrséget; a készüléket lefoglalták (kettőt is), a lakást kiadó Wayne Natt-et pedig letartóztatták.

A tulaj – aki egyébként két éve adja ki a lakását, és eddig 40 értékelést kapott a vendégektől – így védekezik: igaz, hogy felvétel készült a nála megszálló emberekről, de a hozzájárulásukkal. Ezzel az az egy a gond, hogy nem igaz: Starnes-ék például nem tudtak a kameráról.

Az Airbnb képviselője is megszólalt az ügyben, elmondta, hogy rendkívül felháborító az eset, és ügyfelüket természetesen azonnali hatállyal kizárták a rendszerből. A cég egyébként ellenőrzi a bérleményeket kiadó személyeket, hogy nem szerepelnek-e szexuális bűnözők listáján vagy egyéb bűnügyi nyilvántartásban, de nyilván nem tudják száz százalékos biztonsággal kiszűrni a problémás ügyfeleket, és arra sincs biztosíték, hogy aki korábban nem szerepelt ilyen lajstromban, az később sem válik bűnözővé.

A nyomozás során egyébként az is kiderült, hogy Wayne Natt szexpartikat is rendezett a lakásban.

 

(ABC Action News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik