Nagyvilág

Elítélték a szexmániás angol rendőrt, aki helikopterről kémkedett az emberek után

Bűnösnek találta, és egy év börtönre ítélte a sheffieldi bíróság Adrian Pogmore, dél-yorkshirei rendőrt, aki rendőrségi helikopterrel kémkedett meztelen, vagy szeretkező emberek után.

Az 51 éves Pogmore arra használta a helikopter szuperkameráját, hogy felvételeket készítsen azokról, akik azt hitték privát magányukat élvezik. Lefilmezett egy párt, a külvárosi házuk teraszán, szex közben, egy nőt és a lányait, akik meztelenül napoztak a saját kertjükben, két naturistát, akik meztelenül üldögéltek a lakókocsijuk előtt. A rendőr négy esetben vallotta magát bűnösnek.

A bíró kiemelte, hogy a Pogmore tettei már csak azért is nagyon súlyosak, mert aláássák a civilek hatóságokba vetett bizalmát, nem beszélve arról, hogy a rendőr arra használta az állam méregdrága erőforrásait, hogy alantas vágyait elégítse ki velük. Enyhítő körülménynek ismerte el, hogy 22 éves szolgálati viszonya alatt, Pogmore többször is elismerésben részesült.

Két másik rendőrt, illetve két pilótát, akiket szintén megvádoltak az ügyben, ártatlannak találta a bíróság. Mindannyian azt vallották, fogalmuk sem volt róla, hogy mit művel Pogmore szolgálat közben.

(Képünk illusztráció)

(via BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik