Nagyvilág
Hildesheim, 2017. október 6.
A Xavier elnevezésû viharban kidõlt fák öveznek egy autóutat az észak-németországi Hildesheim közelében 2017. október 6-án. Az erõs széllökésekkel kísért elõzõ napi viharban legkevesebb hét ember életét vesztette a térségben, és sokan megsérültek. (MTI/AP/Julian Stratenschulte)

Gyönyörű fákat pusztított el a Xavier-ciklon – FOTÓK

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2017. 10. 06. 14:46

Korábban a témában:

Már csütörtökön megírtuk, hogy a szokás szerint Izland környékén kialakult újabb vihar, amit Xavier névre kereszteltek, átsöpört Hollandián és Németországon, utóbbi államban legkevesebb hét halottat hagyva maga után. A 110 kilométer/órás széllökéseket is meghaladó erejű orkán csodaszép öreg fákat döntött ki gyökerestül, súlyos károkat okozott, leállíttatta a berlini vasútközlekedést is. A vihar már Észak-Lengyelországban tombol, de közben záporoznak a keserédesen szép fotók az egykor szép, erős fákról, amik elpusztultak. Kezdjük rögtön egy kikötői daruval Wilhelmshavenben, amin jól látszik, milyen erejű volt a szél:

Wilhelmshaven, 2017. október 5.
Az Észak-Németországban tomboló, Xavier elnevezésû viharban összedõlt daru Wilhelmshaven kikötõjében 2017. október 5-én. A viharban négy ember életét vesztette. (MTI/AP/DPA/Mohssen Assanimoghaddam)
Fotó: MTI/AP/DPA/Mohssen Assanimoghaddam

Berlini pusztítás.

Berlin, 2017. október 5.
Az Észak-Németországban tomboló, Xavier elnevezésû viharban metróállomás lejáratára zuhant, kidõlt fa Berlinben 2017. október 5-én. A viharban négy ember életét vesztette. (MTI/AP/DPA/Maurizio Gambarini)
Fotó: MTI/AP/DPA/Maurizio Gambarini

Fapokalipszis Brémában.

Bréma, 2017. október 6.
Az Észak-Németországban tomboló, Xavier elnevezésû viharban kidõlt fák egyike Brémában 2017. október 5-én. Az óránkénti 110-120 kilométeres sebességû széllökésekkel érkezett viharban legkevesebb hét ember életét vesztette az országban, és sokan megsérültek. (MTI/EPA/Focke Strangmann)
Fotó: MTI/EPA/Focke Strangmann

Még mindig a brémai helyzet.

Bréma, 2017. október 6.
A Xavier elnevezésû viharban lehasadt faágakat távolítják el az útról munkások az észak-németországi Brémában 2017. október 5-én. Az óránkénti 110-120 kilométeres sebességû széllökésekkel érkezett viharban legkevesebb hét ember életét vesztette az országban, és sokan megsérültek. (MTI/EPA/Focke Strangmann)
Fotó: MTI/EPA/Focke Strangmann

Egy háromfelé hasadt fa Brémából.

Bréma, 2017. október 6.
Az Észak-Németországban tomboló, Xavier elnevezésû viharban széthasadt fák egyike Brémában 2017. október 5-én. Az óránkénti 110-120 kilométeres sebességû széllökésekkel érkezett viharban legkevesebb hét ember életét vesztette az országban, és sokan megsérültek. (MTI/EPA/Focke Strangmann)
Fotó: MTI/EPA/Focke Strangmann

Lengyelországban pusztít most a vihar, a kép Gorzów Wielkopolskiban készült. A lengyeleknél két halottat és 39 sérültet követelt a vihar.

Gorzów Wielkopolski, 2017. október 6.
A Xavier elnevezésû viharban kidõlt fákat darabolják városi dolgozók a nyugat-lengyelországi Gorzów Wielkopolskiban 2017. október 6-án. Az elõzõ éjjeli viharban ketten meghaltak és harminckilencen megsérültek, a térségben közel 840 ezer háztartás maradt áram nélkül. (MTI/EPA/Lech Muszynski)
Fotó: MTI/EPA/Lech Muszynski

Utasok várakoznak a berlini központi pályaudvaron a Xavier elvonulása után. Berlinben teljesen leállt a közlekedés a villamosvonalakon és a városi gyorsvasúton (S-Bahn), a Schönefeld és Tegel nemzetközi reptereken akadozik a közlekedés.

Berlin, 2017. október 6.
Utasok várakoznak a berlini központi pályaudvaron 2017. október 6-án, az Észak-Németországban tomboló, Xavier elnevezésû vihar elvonulása után. Az elõzõ esti, óránkénti 110-120 kilométeres sebességû széllökésekkel érkezett viharban legkevesebb hét ember életét vesztette és sokan megsérültek. Berlinben teljesen leállt a közlekedés a villamosvonalakon és a városi gyorsvasúton (S-Bahn), a fõvárosi Schönefeld és Tegel nemzetközi repülõtereken akadozik a közlekedés. (MTI/EPA/Alexander Becher)
Fotó: MTI/EPA/Alexander Becher
vissza a címlapra

Kommentek

Fotó: Bielik István / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.