Nagyvilág

Nincs magyar áldozata a Las Vegas-i merényletnek

Megdöbbentőnek nevezte az utóbbi napok észak-amerikai erőszakhullámát az M1 aktuális csatornának nyilatkozva hétfőn a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter közölte, a helyi hatóságok tájékoztatása szerint egyik támadásnak sincs magyar érintettje - írja beszámolójában az MTI.

A magyar diplomácia vezetője a kormány nevében részvétet fejezte ki az Egyesült Államoknak és Kanadának a terrorakciók miatt.

Függetlenül a motivációtól, függetlenül az elkövetők személyétől, a magyar kormány határozottan elítéli a terrorizmus minden formáját

– mondta Szijjártó Péter, hangsúlyozva, Magyarország továbbra is együttműködik mindkét állammal a terrorizmus elleni globális harcban.

Egy fegyveres ámokfutó ötvennél több embert megölt és több mint négyszázat megsebesített az egyesült államokbeli Las Vegasban vasárnap este, egy countrykoncert vége felé. A támadást elkövető férfi, a 64 éves Stephen Paddock még a rendőrség kiérkezése előtt végzett magával. A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára.

„Szent ég. Fejen lőtték ezt a lányt. Kib***ott őrület” – videók a Las Vegas-i mészárlásról
Tucatnyi videofelvétel örökítette meg a golyózápor elől sikítozva menekülő és rémülten fedezéket kereső embereket.

A kanadai Edmontonban elgázolt, majd megkéselt egy rendőrt egy férfi, majd elmenekült, később autós üldözés után elfogták. A támadást a rendőrség közlése szerint egy szomáliai menedékkérő követte el.

(Fotó: David Becker/Getty Images/AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik