Nagyvilág

O.J. Simpsont szabadlábra helyezték

Kilenc év börtön után szabadul az egykori futballsztár, írja a BBC.

Simpson többek között fegyveres rablás miatt ült, de még tíz másik dologgal is vádolták, 2008. október 3-i ítéletében pedig 9-33 évig terjedő szabadságvesztésre ítélték. Az eset napra pontosan 13 évvel azután történt, hogy Simpsont felmentették volt felesége és Nicole Brown barátjának meggyilkolásáért.

O.J. Simpsont kiengedik a börtönből
A 70 éves egykori futballsztár összesen 33 évet kapott fegyveres rablásért, de 9 év után feltételesen szabadlábra helyezik.

Simpson még 2007-ben volt hivatalos egy Las Vegas-i esküvőre, ahol egy sportrelikvia-gyűjtőt raboltak ki. Az egykori futballsztár azzal indokolta tettét, hogy az ereklyék az ő tulajdonát képezték. Az ügyet tárgyaló bíró eredetileg 33 év börtönre ítélte Simpsont, azzal a kitétellel, hogy 9 év után, jó magaviseletért cserébe feltételesen szabadlábra helyezhetik.

O. J. Simpson 9 év után ma szabadulhat
A volt sportoló filmsztárt nem a 1994-es kettős gyilkosságért, hanem egy 2007-es fegyveres rablásért ítélték 33 évre. 9 év után, jó magaviseletért szabadulhat.

Simpson ügyvédje, Malcolm LaVergne szerint védence a legegyszerűbb dolgokra vágyik szabadulása után. Szeretne egy jó steaket enni és megvenni a legújabb Iphonet.

(Kiemelt kép: Gary Thompson-Pool/Getty Images)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik