Nagyvilág

John McCain állapota nagyon súlyos

john mccain (Array)
john mccain (Array)
Barack Obama egykori republikánus kihívója agydaganattal küzd, és az orvosok kevés esélyt adnak a felépülésére. Interjúban beszél erről, valamint a viszonyáról Donald Trumppal.

Nem sok jóval kecsegtetik az orvosok John McCain szenátort, egykori republikánus elnökjelöltet, akinek agydaganata “nagyon, nagyon súlyos” – mondta maga McCain egy interjúban a CBS-nek. Egyesek szerint 3, mások szerint 14 százalék az esélye. Az arizonai szenátor szerint a szörnyű diagnózisra annyit felelt:

Értem. Most akkor megtesszük, amit meg lehet, megszerezzük a legjobb orvosokat, akiket megtalálunk és a lehető legjobban cselekszünk. És ugyanekkor hálával ünneplünk egy jól megélt életet.

A 60 Minutes című műsorban arról is beszélt, hogyan ment el 11 nappal agyműtétje után a Szenátusba szavazni az egészségügyi reformról. Ott aztán elakadt a szava az ovációtól, amit kapott. Nagyon megérintette, ahogy mindenki odament hozzá kezet rázni és megölelni.

Feltették neki a nagy kérdést is: bosszúból szavazott-e nemmel a tb-reformra azért, mert korábban Donald Trump elnök közölte, nem is tartja a Vietnamban raboskodott McCaint háborús hősnek (ezért azóta se kért elnézést). McCain elutasította ezt, mondván nem vesz fel minden sértést, az élet túl rövid ehhez. Ráadásul egy ilyen fontos kérdésben nem egy személyes viszony alapján hoz döntést.

Trumpról amúgy azt mondta, bízik az amerikai népben, ami elnöknek választotta őt. Szerinte ezt tiszteletben kell tartani. Mint az amerikai külpolitika egyik nagy alakítója, azt is hozzátette, nagyszerű biztonságpolitikai csapat van Trump körül, akiknek jelentős hatásuk van az elnök döntéseire.

Szerinte amúgy az a fő különbség Trump és közte, hogy más háttérből érkeztek, más neveltetést kaptak. Míg Trump a pénzcsinálásban és a tévézésben volt nagyágyú, addig McCain katonai családból érkezett, ahol a szolgálat, a tisztesség és az ország voltak a vezérlő csillagok.

(via CNN)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik