Nagyvilág

Kim Dzsongun tébolyodottnak nevezte Trumpot

Kim Dzsongun észak-koreai vezető „a történelem legkeményebb ellenlépésének” számításba vételével fenyegette meg pénteken az Egyesült Államokat, miután Donald Trump amerikai elnök kedden figyelmeztette Phenjant, hogy teljes megsemmisülés fenyegeti.

Donald Trump kész elpusztítani Észak-Koreát
Amennyiben nem lesz más választása.

Kim a hírügynökségi jelentések szerint „tébolyodottnak” nevezte az amerikai elnököt, annak kijelentéseit pedig „a történelem legbőszebb hadüzenetének” minősítette. „Szavai megerősítettek abban, hogy az általam választott út a helyes, és ez az egyetlen követhető” – mondta az észak-koreai atom- és rakétaprogramra utalva. A KCNA észak-koreai állami hírügynökség azt is idézte tőle, hogy Trump „drágán meg fog fizetni a szavaiért”.

Trump öt országnak üzent ma hadat
Az elnök visszautazott az időben, mintha megint George W. Bush vezetné az Egyesült Államokat.

Az ENSZ-közgyűlés általános vitája alkalmából New Yorkban tartózkodó Ri Yong-ho észak-koreai külügyminisztert megkérdezték Kim szavainak értelméről, és ő azt válaszolta, hogy „a legnagyobb csendes-óceáni hidrogénbomba felrobbantására utalhat”. „Nincs azonban elképzelésünk arról, hogy milyen akciók lesznek, amelyeket Kim Dzsong Un vezető elrendel” – tette hozzá.

(Kiemelt kép: Europress)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik