Nagyvilág

Egymás után égetik el Trump-sapkájukat az elnök csalódott rajongói

Lángoló „Tegyük Naggyá Amerikát” feliratú baseball-sapkák lepték el az internetet, miután Trump az illegális bevándorlók védelmére kelt.

Hatalmasat csalódtak Donald Trumpban az amerikai elnök szavazóbázisának leglelkesebb tagjai, és ezt látványosan kürtölik világgá: elkezdték felgyújtani a Trump-kampány jelképévé vált „Tegyük Naggyá Amerikát” sapkákat – írta a Breitbart. Az elnökválasztás alatt Trumpot erőteljesen támogató lap cikke szerint az elnöknek azzal sikerült ezt elérni, hogy a demokratákkal szövetkezve akar megmenteni a deportálástól nagyjából 800 ezer illegális bevándorlót.

Trump egy helyi idő szerint szerda este tartott munkavacsora közben egyezett meg a Demokrata Párt kongresszusi vezetőivel, hogy törvényben védik meg a deportálástól az országba még gyerekként érkezett illegális bevándorlókat. Azután, hogy az előző héten a Trump-kormányzat bejelentette: visszavonják Barack Obama egyik legfontosabb elnöki rendeletét, ami megvédte a deportálástól a bevándorlókat, akiket szüleik még gyerekként csempésztek be az Egyesült Államokba. Az úgynevezett DACA-program majdnem 800 ezer fiatalt véd a kitoloncolástól.

Trump hátba szúrta rajongóit, és az illegális bevándorlók védelmére kelt
Az amerikai elnök a törvénytelenül érkezett migránsok deportálása ellen szövetkezik a Demokrata Párt nagyágyúival. A republikánus politikusok értetlenkednek, Donald Trump leghangosabb rajongói pedig nagyon kiakadtak.

Trumpnak az illegális bevándorlás elleni kemény fellépéssel sikerült erős szavazóbázist toboroznia magának az elnökválasztás alatt, és kampányának egyik legfontosabb ígérete volt a DACA megszüntetése. És ezek a támogatók most nagyon becsapva érzik magukat.

 

 

 

(Kiemelt fénykép: Lángoló “Tegyük Naggyá Amerikát” sapka egy tüntetésen, 2017 február 1-én, a kaliforniai Berkeley-ben. Fotó: Europress / Elijah Nouvelage/Getty Images/AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik