Nagyvilág

Feldúlták a dühös kijeviek a távhőszolgáltató irodáit

Elégedetlenek voltak az árképzéssel és az üzletpolitikával.

Felháborodott kijeviek dúlták fel pénteken a Kijivenerho vállalat két ügyfélszolgálati irodáját. Az ukrán főváros lakásait árammal és távhővel ellátó cég Rinat Ahmetov donyecki oligarcha érdekeltségébe tartozik, aki az ország leggazdagabb embere.

Alekszij Kucserenko volt miniszter, aki 2007 és 2010 között a kommunális szolgáltatásokért felelős tárcát irányította Julija Timosenko kormányában, fényképeket tett közzé, amelyeken az irodák összetört berendezése látható. Hozzátette: egyszerű kijevi lakosok, és nem felbérelt verőlegények követték el a tettet, aminek az oka, hogy elégedetlenek a vállalat árképzésével és üzletpolitikájával.

Júliusban a Kijivenerho azzal fenyegetőzött, hogy fennakadások lesznek a téli fűtési szezonban, ha a kijeviek szeptember végéig nem fizetik ki a rezsitartozásaikat. Az állami gázvállalat ugyanis kilátásba helyezte, hogy október 1-jével szerződést bont a Kijivenerhóval, amely jelentős tartozást halmozott fel.  A cég pénzügyi igazgatója közölte: a Kijivenerho 2,9 milliárd hrivnyával tartozik a Naftohaznak, a lakossági fogyasztók tartozása viszont 3,6 milliárd hrivnyát tesz ki.

Ugyancsak július végén emelte meg a Kijivenerho a meleg víz és a távfűtés díját. Az elmúlt napokban sokan sokkoló összegű számlát kaptak, ráadásul többségüknél a nyári karbantartások miatt nem is volt melegvíz-szolgáltatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik