Nagyvilág

A rendőrség szerint sem találják meg élve az eltűnt újságírót

Csütörtökön kiadott közleményében a koppenhágai rendőrség megerősítette, hogy most már az eltűnt svéd újságírónő, Kim Wall holtteste után kutatnak és nem bíznak abban, hogy élve megtalálják. A Dánia és Svédország közötti Køge-öblöt a levegőből is átvizsgálták, de nem találtak forró nyomot.

Hová tűnt Kim Wall? Egy újságíró utolsó esete
Skandináv krimibe illő történet tartja izgalomban Dániát és Svédországot, amelynek során nyomtalanul eltűnt egy tényfeltáró riporter, miközben az őt vendégül látó feltaláló tengeralattjárója furcsa körülmények között elsüllyedt.

Ahogy arról a 24.hu-n is beszámoltunk, Kim Wall augusztus 11-én este tűnt el Koppenhágában, miután egy találkozón vett részt Peter Marsden dán feltalálóval. A férfi egy non-profit csoport tagjaként adományokból épített évekkel korábban magán-tengeralattjárót. Az utolsó kép a tényfeltáró riporterről is akkor készült, amikor Wall és Marsden felszálltak a Nautilus nevű tengeralattjáróra.

Marsden állítása szerint később Wall partra szállt, és ő ezután nem látta. A férfi viszont tovább hajózott a Nautilusszal amely aztán másnap, pénteken délelőtt elsüllyedt. Az újságíró eltűnését a barátja jelentette, az ügyben meghallgatták Marsdent is, akit aztán le is tartóztattak. Bár a hatóságok megtalálták az elsüllyedt tengeralattjárót, nem találtak semmilyen Wallra utaló nyomot rajta.

A rendőrség folytatja a kutatást és mindenkit arra kér, főleg az öbölben a hajózókat, hogy ha bármilyen gyanús dolgot látnak a vízben, akár a dán, akár a svéd partoknál, jelezzék nekik. Illetve arról is értesítsék őket, ha tudnak valamilyen információt arról, hogy a tengeralattjáró merre haladt csütörtökről péntekre virradó éjszaka.

(The Local, kép: Europress / AFP / TOM WALL)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik