Nagyvilág

A horvát oktatási miniszter elhalasztatná a spanyolországi osztálykirándulásokat

Blazenka Divljak oktatási miniszter pénteken azt javasolta a horvát középiskoláknak, hogy halasszák el a spanyolországi iskolai kirándulásokat – közölte az N1 horvát hírcsatorna. A tárcavezető szerint a csütörtöki terrortámadások azt mutatják, hogy most nem biztonságos a diákokkal Spanyolországba utazni.

A horvát középiskolások körében Prága és Görögország mellett nagyon népszerű kirándulóhely Spanyolország, több ezer horvát diák látogat el oda minden évben. A jövő héten 1500 diák utazna a kedvencek közé tartozó spanyol tengerparti részre, Costa Bravára, amely Barcelona közelében fekszik, ahol a csütörtöki gázolásos merényletben legkevesebb 14 ember meghalt.

Horvát diákok jelenleg is nyaralnak Lloret de Marban, közülük azonban csütörtökön senki sem tartózkodott a 74 kilométerre lévő Barcelonában – olvasható a csatorna honlapján.

Boris Zgomba, a horvát utazási irodák szövetségének elnöke szerint nagyon nehéz lesz lemondani ezeket az utakat, mert a kirándulásokat előre kifizették, az utazási irodák pedig már átutalták a pénzt a spanyolországi szállodának. A befizetések visszaigénylése vagy az időpontok áthelyezése komoly jogi problémákba ütközhet, mert nem lehet tudni, mennyire lesznek megértőek a spanyol partnerek és a biztosítók – mondta.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik