Nagyvilág

Súlyosan megégett egy 11 éves lány, miután poénból forró vízzel ébresztette barátnője

A New Yorkban élő lányt másodfokú égési sérülésekkel szállították kórházba.

A New York-i rendőrség csütörtökön letartóztatott egy 12 éves lányt, miután poénból forró vízzel ébresztette 11 éves barátnőjét – jelentette a helyi sajtó. A kislány ellen testi sértés vádjával indítottak eljárást. A meg nem nevezett lány az eset után öngyilkosságot kísérelt meg.

Az eset még hétfő hajnalban történt egy bronxi lakásban. Az áldozat, Jamoneisha Merritt a barátnőjénél aludt egy kanapén, amikor a 12 éves egy pohárból forrásban lévő vizet öntött az arcára. Az áldozatot azonnal kórházba szállították. Az arcán, vállán és hétén másodfokú égési sérüléseket szenvedett lány csütörtökön súlyos, de stabil állapotban feküdt a kórházban.

A 12 éves lány anyja, Shernett Panton a New York Daily Newsnak elmondta: lánya csak poénból öntött forró vizet alvó barátnőjére. Elmondása szerint ezzel akart visszavágni, miután Jamoneisha hideg vízzel ébresztette fel. Szerinte gyermeke nem fogta fel, hogy ez milyen veszélyes lehet. „Még csak 12 éves , mindenki követ el hibát” – mondta a nő.

Az áldozat anyja közben a 12 éves lány példás megbüntetését követeli. A Daily News cikke szerint a nő az eset után rátámadott a lányra, akit fojtogatott, 14 éves nővérét ütlegelte, anyjukat pedig azzal fenyegette meg, hogy rá fogja gyújtani a házukat. A 14 éves lány elmondása szerint közben Jamoneisha rokonai fenyegető üzeneteket küldözgetnek neki.

Az eset annyira felzaklatta a 12 éves lányt, hogy öngyilkosságot kísérelt meg – mondta el anyja a Daily Newsnak. Panton elmondása szerint lánya jelenleg is kórházban van, ahol folyamatosan figyelik, hogy ne kíséreljen meg újabb öngyilkosságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik