Belföld

Nem vitték kórházba a megégett lányt, nehogy leszólják őket

Vádat emeltek egy tatárszentgyörgyi pár ellen, mert nem vitték orvoshoz súlyosan megégett lányukat. Életveszélyt okozó testi sértés miatt állnak bíróság elé.

A lány együtt lakott szüleivel, mert folyamatos ápolásra szorult. Szűkös anyagi körülmények között éltek. A baleset 2015 decemberében történt, a lány nekiment a kályhának és kigyulladt a ruhája. Első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett. Apja egy vödör vízzel oltotta el a tüzet. Az ügyészség szerint

a sérülés kiterjedése és látványa egy laikus számára is nyilvánvalóvá kellett tegye, hogy gyors orvosi ellátásra van szükség. Ennek ellenére a vádlottak úgy döntöttek, nem jelzik az esetet az orvosnak, sőt, nem mondták el senkinek, nehogy rossz hírbe kerüljenek a faluban emiatt. Ehelyett a nő egy kenőccsel és étolajjal kenegette a lány sebeit és vizes ruhával borogatta azokat.

Mivel a lány állapota nem javult, más családtagok értesítették az orvost. Ezután került kórházba. Ekkorra már az égési sebek begyulladtak,  életveszélyes állapotba került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik