Nagyvilág

16 évet kapott az állatkínzó, aki macskákat kínzott és ölt meg

Bizarr bűnügyben hozott ítéletet a San Clara-i bíróság: Robert Roy Farmert huszonegy rendbeli állatkínzásban találták bűnösnek, amiért tizenhat év börtönre ítélték. A tettes két év alatt huszonegy macskát ölt meg, feltehetőleg drog vagy alkohol hatása alatt. Egy ideig úgy hitték, Farmert szexuális bűnözőként is regisztrálják majd, ám a bíró ezt végül nem szabta ki rá – az ok, amiért ez felmerült, hogy az elfogásakor a kocsijában talált macska tetemén állatorvosok szexuális visszaélés nyomait fedezték fel. Az abúzus tényét a tettes ügyvédje tagadta. Az ügyvéd ezen kívül felolvasta védence levelét, melyben így fogalmaz:

Olyan érzés, mintha valaki más követte volna el ezeket a tetteket, de tudom, hogy én voltam. Az, hogy nem voltam magamnál, nem mentség.

 

A macskák 2015 szeptemberében kezdtek eltünedezni a környékről, néhánynak megtalálták a tetemét, de több macska sosem került elő. Mint kiderült, a férfi sokszor a gazdáik kertjéből csalta vagy ragadta el a cicákat: egy ilyen esetet rögzített egy biztonsági kamera is, a felvételen Farmer egy tizenhét éves vörös cirmost rabol el a tulaj tornácáról.

A tettes a kocsijában aludt, amikor 2015 októberében megtalálták, az autóban egy halott macska is volt, és macskaszőrt, vért, vadászkést és egy pár macskaszőrös kesztyűt is talált a kocsiban a rendőrség. Egy macska testén, amelyik meg tudott szökni Farmertől, az állatorvos nem állattól származó harapásnyomokat talált. A tettes a tizenhat év börtön letöltése után még tíz évig nem mehet macskák közelébe.

via Metro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik