Nagyvilág

Egy ír kisfiú is öngyilkos lett a Kék Bálna miatt

Tizenhárom éves volt.

Tragikus körülmények között meghalt egy 13 éves ír kisfiú. Conor Wilmot holttestét május 11-én találták meg a sixmilebridge-i házuk közelében található mezőn. Öngyilkos lett.

A rendőrség vizsgálja a kisfiú telefonját és számítógépét, ugyanis Conor apja szerint gyermeke halálát a Kék Bálna okozta.

Amint arról korábban mi is terjedelmes cikkben írtunk, először Oroszországban működtek olyan titkos internetes csoportok, amelyek serdülőket öncsonkításra és öngyilkosságra vettek rá. A fiataloknak ötven feladatot kell elvégezniük (hajnalban felkelni és kimenni a háztetőre, egész nap horrorfilmeket nézni, megvágni pengével a karokat, ajkakat stb.),

az ötvenedik feladat az öngyilkosság végrehajtása.

Oroszországban több tucat tinédzser lett öngyilkos a Kék Bálna hatására, és több más országban is történtek tragédiák. Vannak bizonyítékok arra, hogy a hálózat már Magyarországot is elérte.

Conor édesapja talált olyan nyomokat a fia által használt böngészőkben, amelyek arra engednek következtetni, hogy egy ilyen csoport kergette öngyilkosságba a kisfiút.

A Conor által korábban látogatott iskola azonnal közleményt adott ki, hogy a tragédiának nincs köze az intézmény tanulóihoz köthető zaklatáshoz. A diákokat és a tanárokat sokkolta a fiú öngyilkosságának híre.

A 24.hu által korábban megkérdezett pszichológus szerint az ilyen esetekben az elhanyagolt gyerekek a célpontok, akikre nem figyelnek oda a szülők. Az ellenszer pedig nem az internethasználat tiltása, hanem a felelős internetezés megtanítása és a szabályok lefektetése: hogy mennyit használják, és főleg, hogy mire. Erre hívja fel a szülők figyelmét Conor édesapja is.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

 

(Mirror, Daily Mail) Kiemelt fotó: Facebook/connor.matoswilmot

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik