Nagyvilág

Tinilányok vertek halálra egy 19 éves lányt egy Facebookon terjedő videón

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a kanadai lányok miért támadtak rá iskolatársukra.

A kanadai hatóságok emberölés vádjával tartóztattak le egy 16 éves és egy 17 éves lányt, akik halálra verték egy 19 éves lányt egy videóra vett támadásban, amit aztán a Facebookon osztottak meg – jelentette a helyi sajtó. Az áldozat, Serena McKay holttestét vasárnap találták meg a Manitoba tartományban található Sagkeengben, egy ház mellett, egy nappal azután, hogy eltűnt.

A támadásról két videó is terjedni kezdett a Facebookon – egy rövidebb és egy hosszabb. Az utóbbi több órán át volt látható egy publikus oldalon, ahonnan azután tűnt el, hogy a CBC kanadai televízió értesítette róla a Facebookot, valamint a kanadai rendőrséget.


A CBC beszámolója szerint a felvételen tisztán látni lehet, ahogy a csurom véres McKay a földön fekszik, és alig van az eszméleténél, miközben támadói a fejét rugdossák, és ütik. A videón kivehetőek az áldozat sérülései, és hallani lehet, ahogy csontok törnek – írta a CBC. Az áldozat közben sírva mondja, hogy „sajnálom”.

Azt nem lehet tudni, hogy miért kért bocsánatot, és azt sem, hogy a lányok miért támadtak rá – közölte a CBC. „Ha utánam küldesz valakit, meg foglak ölni. Saját kezűleg foglak megölni” – mondja egy női hang a felvételen McKaynek – írta a CBC. A videón a háttérben több női és férfi hangját is lehet hallani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik