Nagyvilág

16 évig egy szobában tartotta fogva családja a brazil nőt, amiért teherbe esett

16 évig egy szobába zárva tartott fogva családja egy brazil nőt, amiért teherbe esett 20 évesen egy ismeretlen férfitól. Miután szült, a gyereket odaadták egy másik családnak.

A rendőrség tájékoztatása szerint Maria Lúcia de Almeida Braga az elmúlt közel két évtizedben ki sem léphetett a kilenc négyzetméteres házi cellájából, ami kiszabadításakor bűzlött a vizelettől és ürüléktől. Vécé és áram sem volt benne, fény pedig csak ritkán szűrődött be az állandóan zárt ablakon.

A most 36 éves nőt meztelenül tartották és naponta kétszer etették, mint az állatokat. 

Az áldozatot március 9-én mentették ki a hatóságok a rabságból, de az esetnek csak azután ment híre, hogy bátyját szerdán letartóztatták. Ő illegális bebörtönzés és rossz bánásmód miatt maximum nyolc év börtönbüntetést kaphat.

Állítólag az édesapja volt a bűncselekmény kitervelője, de ő nem állítható bíróság elé, mert a közelmúltban agyvérzést kapott.

A brazil Globo információi szerint a fogvatartott nő a rendőrök kiérkezésekor tárt karokkal szaladt feléjük az ajtóba. A rendőröknek négy zárat kellett feltörniük, hogy bejussanak a szobába.

Mivel a család egy elszigetelt helyen lakott, bármilyen hangosan is kiabált Maria Lúcia, senki nem hallhatta őt.

15 éves gyermekét megtalálták, és ha a nőt kiengedik a kórházból, megismerhetik egymást.

(Daily Mail)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik