Nagyvilág

Egy orosz publicista szerint a nőknek büszkének kellene lenniük arra, hogy verik őket

Ezzel bírta kommentálni, hogy az országban csökkentették a családon belüli erőszak büntethetőségét.

„A nőknek büszkének kellene lenniük a sérüléseikre” – ezzel kommentálta az egyik legnagyobb orosz napilap, a Komszomolszkaja Pravda publicistája, hogy az országban részben dekriminalizálják a családon belüli erőszakot, vagyis az elkövetők jóval kisebb büntetésre számíthatnak.

Jaroszlav Korobatov azt írta, hogy a bántalmazott nők éveken át kapaszkodhattak abba a mondásba, hogy „azért ver, mert szeret”, most viszont egy új „tudományos tanulmány” azt is kimutatta, hogy a megvert nők nagyobb eséllyel adnak életet fiúgyermeknek.

A publicista egy evolúciós pszichológiával foglalkozó, de erősen vitatott munkásságú kutatóra, Satoshi Kanazawára hivatkozott, aki több cikkében is mentegette a családon belüli erőszakot, például azt fejtegette, hogy a bántalmazó kapcsolatban maradó nők evolúciós alapon választódtak ki arra, hogy egy szintig tolerálják az erőszakot. De írt arról is, hogy az afrikai országok az alacsony átlagos IQ miatt élnek nyomorban, ahogy azt is fejtegette, hogy a fekete nők objektíven kevésbé vonzók. (Independent)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik