Külföld
U.S. President Donald Trump speaks as he meets with county sheriffs during a listening session in the Roosevelt Room of the White House in Washington, D.C., U.S., on Tuesday, Feb. 7, 2017. The Trump administration will return to court Tuesday to argue it has broad authority over national security and to demand reinstatement of a travel ban on seven Muslim-majority countries that stranded refugees, triggered protests and handed the young government its first crucial test. Credit: Andrew Harrer / Pool via CNP - NO WIRE SERVICE- Photo: Andrew Harrer/Consolidated/Pool/dpa

Trump szerint még egy rosszul tanuló középiskolás is igazat adna neki

24.hu
24.hu

2017. 02. 08. 17:57

Korábban a témában:

Donald Trump szerdán éles kritikát fogalmazott meg szerdán a muszlimellenes rendeletének bírálóival szemben. Trump ragaszkodott hozzá, hogy az amerikai elnöknek széles hatásköre van arra, hogy eldöntse, ki léphet be az Egyesült Államokba. Ráadásul úgy gondolja, hogy a szövetségi bíróság is az ügy túlpolitizáltsága miatt ellenzi a muszlimellenes rendeletet.

Ahogy az elnök felolvasott az amerikai bevándorlási törvényből, azt állította, hogy még egy rosszul tanuló középiskolás is megértené, miről van szó, neki adna igazat.

Szerintem ez egy szomorú nap

– mondta.

A rendelet kalandos történettel rendelkezik:

  • január 27-én Trump elnöki rendelete azonnali hatállyal, meghatározatlan időre felfüggesztette a szíriai menekültek befogadását, és 120 napra felfüggesztette egyes muszlim országokból érkező menekültek beutazását az Egyesült Államokba.
  • Miután a rendelet aláírását mindenhol heves tiltakozások követték, február 4-én egy seattle-i szövetségi bíró ideiglenesen felfüggesztette a rendeletet, mondván, senki sem áll a törvény felett, még az elnök sem.
  • Természetesen nem kellett sokat várni Trump válaszára, aki rögtön közölte, az “úgynevezett bíró” döntése felül lesz bírálva, hiszen szerinte elveszi az országtól a bűnüldözést.
  • Hiábavalónak bizonyult az elnök heves kirohanása, mivel a külügyminisztérium közölte, végrehajtják a bírói döntést, majd a belbiztonsági minisztérium is jelezte, abbahagyják az elnöki rendelet alkalmazását.
  • Ezek után Trumpnak természetesen lépnie kellett valamit a saját igaza bizonyítására, így az igazságügyi minisztérium fellebbezett a rendelet felfüggesztése ellen,
  • a fellebbezést pedig- meglepetés! – a fellebbviteli bíróság elutasította.

 

(CNN)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.