Pénzügy

Donald Trump hajnali háromkor felhívta nemzetbiztonsági tanácsadóját, akitől megkérdezte, hogy az erős vagy a gyenge dollár jó-e Amerikának

Amerikai sajtóértesülések szerint Trump hajnal háromkor felhívta nemzetbiztonsági tanácsadóját, akitől megkérdezte, hogy az erős vagy a gyenge dollár jó-e Amerikának. Mike Flynn azt válaszolta, hogy nem tudja megmondani, kérdezzen meg inkább egy gazdasági szakembert.

Trump és csapata az elnökválasztási kampányban, majd utána is, egyöntetűen azt hangoztatta, hogy az erős dollár nem tesz jót az amerikai érdekeknek. Trump maga is többször elmondta, hogy az amerikai cégek a túl erős dollár miatt kerülnek versenyhátrányba a kínaiakkal.

Ugyanakkor Trump pénzügyminisztere, a milliárdos bankár Steven Mnuchin, aki a Goldman Sachs befektetési bank vezetője volt, és még Soros Györgynek is dolgozott, tegnap azt mondta pénzügyminiszterként, hogy általánosságban az erős dollár jót tesz az amerikai gazdaságnak, de “rövidtávon okozhat problémákat”.

Sajnáljuk, hogy Trump nem a 24.hu-t hívta, mert akkor el tudtuk volna neki magyarázni, hogy az erős dollár általában jó az USA polgárainak, mert olcsóbban tudnak külföldről behozott árukat, szolgáltatásokat vásárolni. Ugyanakkor az erősödő dollár általában nem tesz jót az exportáló amerikai vállalatoknak, mert a külföldre eladott termékeikért kevesebb dollárt kapnak, mint korábban.

(Business Insider)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik