Nagyvilág

Muszlimoktól rettegő britek költözhetnek Ásotthalomra

Eladó házakat is hirdetnek nekik a Csongrád megyei településen.

A Nemzetközi Templomos Lovagrend nevű szervezet is hirdeti brit követőinek, hogy vásároljanak házat Ásotthalmon, ahol nemrég betiltották egyebek mellett a muszlim nők viseletét, az imára hívó müezzint és a mecsetépítést – derül ki a BBC riportjából.

Mi főleg nyugat-európai embereket látunk szívesen, azokat, akik nem akarnak multikulturális társadalomban élni

– mondta Toroczkai László polgármester, a Jobbik alelnöke a brit közmédia Ásotthalomra látogató riporterének. A riportból kiderül: a templomosok tagjai közt van Nick Griffin, a szélsőjobboldali Brit Nemzeti Párt vezetője, Nick Griffin, és a párt korábbi pénztárnoka, Jim Dowson.

Toroczkai elmondta: Dowson vette fel vele a kapcsolatot, magánemberként többször is Ásotthalomra látogatott, hogy szétnézzen. Griffin is elkísérte, aki korábban azt mondta: Magyarország alkalmas hely arra, hogy elmeneküljenek „a Nyugat-Európában elszabaduló pokol” elől.

A polgármestert megkérdezték arról, hogy a „fehér felsőbbrendűség” érvényesítésére törekszik-e a településen. Azt mondta: „Nem használom a fehér szót, de mi fehér, európai, keresztény nép vagyunk, és azok is akarunk maradni”. Hozzátette: „ha feketék lennénk, akkor azt akarnánk, hogy ez egy fekete falu maradjon”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik