Nagyvilág

Bírálták a spanyolok, hogy eltűnt a Fehér Ház spanyol nyelvű weboldala

Pedig igény lenne rá, az Egyesült Államokban élők hatoda spanyolajkú.

A spanyol külügyminisztérium aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy eltűnt a Fehér Ház spanyol nyelvű weboldala Donald Trump hatalomra kerülése óta. Úgy fogalmaztak: ez „nem jó ötlet” a 320 milliós Egyesült Államokban, ahol több mint ötvenmillió spanyolajkú él.

A Fehér Ház egyelőre nem közölte, hogy az oldalt csak átmenetileg távolították-e el, vagy Trump kabinetje egy az egyben a megszüntetése mellett döntött. A spanyol külügyminiszter azt mondta, nem gondolja, hogy jó ötlet volna egy ilyen kommunikációs csatorna feladása.

Az Egyesült Államokban a spanyolajkúak száma 57 millió felé közelít, közülük sokan latin-amerikai származásúak. Becslések szerint 13 millióan vettek részt közülük az elnökválasztáson, nagy részük Hillary Clintont támogatta.

A spanyol kormányszóvivő ugyanakkor arra mutatott rá, hogy felemel egy országot, és a kulturális gazdagságát mutatja, ha egy társadalom több nyelvet is használ. Hozzátette ugyanakkor, hogy a weboldal eltűnése nem állítja meg, vagy nem kockáztatja a spanyol nyelv terjedését az Egyesült Államokban és világszerte. (The Guardian)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik