Nagyvilág

Szilveszteri molesztálókat keresnek Ausztriában

Nem telt nyugodtan az újév megünneplése Innsbruckban, ahol gyaníthatóan bevándorlók fogdostak nőket. Hat embert keresnek a hatóságok.

A szilveszteri tűzijátékot néző nőket csókolgatott és fogdosott egy kb. hatfős, ázsiainak vagy észak-afrikainak leírt társaság az ausztriai Innsbruckban. Amúgy egy 18 fős női társaság volt a célpontjuk. A rendőrség különleges csoportot állított fel a hat gyanúsított kézrekerítésére. Menekülttáborokat is átvizsgálnak.

Az eset a város főterén történt, ahol ezrek gyűltek össze ünnepelni az újévet. Ernst Kranebitter, a vizsgálat vezetője azt mondta, precedens nélküliek ezek a szexuális jellegű zaklatások a városban.

Épp egy éve történt a nagy vihart kavart kölni erőszakhullám: mintegy 100 nő jelentett különböző fokú zaklatást, nemi erőszakot a német nagyváros főteréről és környékéről, ahol ezrek várták az újévet. Bevándorlók ezrei vehettek részt az anarchiában.

Kölnben most nagyon felkészült a rendőrség, azonban rasszizmus vádja érte őket, mert az igazoltatott 650 ember szinte mindegyike észak-afrikai volt. Eközben a világ másik feléről, az indiai Bangalore-ból jelentettek tömeges zaklatásokat, amiket nem vett komolyan a rendőrség.

(BBC News)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik