Nagyvilág

Négy gyereket ölt meg, amikor el akarta takarítani a kártevőirtót

A tíztagú texasi család összes tagja kórházba került, miután mérgező gáz telítette be otthonukat.

Négy kisgyerek meghalt, szüleik és négy másik gyerek pedig kórházba került a texasi Amerillo városában, miután valaki megpróbálta elmosni a ház alá helyezett kártevőirtó szert, mérgező gázokat szabadítva fel ezzel – jelentette a helyi sajtó. A gáz ezután beszivárgott az épületbe, ahol egy tíztagú család élt.

A hatóságokat hétfőn, helyi idő szerint reggel öt órakor riasztották a házhoz, azzal, hogy az épületben mindenki rosszul van, és alig tudnak lélegezni. A bejelentést egy rokon vagy egy barát tette, aki kora reggel meglátogatta a családot. Amikor a mentősök és tűzoltók kiérkeztek, egy kisgyereket már holtan találtak.

A két szülőt, valamint a hét másik gyereket kórházba szállították, ahol három gyerek életét vesztette, míg az anyukát kritikus állapotban, mentőhelikopterrel vitték egy jobban felszerelt kórházba. Az apa és a négy másik gyerek a beszámolók szerint stabil állapotban van.

A hatóságok először szénmonoxid-mérgezésre gyanakodtak, de későbbi vizsgálatok kiderítették, hogy a ház alá helyezett kártevőirtó szer okozta a tragédiát, miután azt vízzel próbálták meg elmosni. A szer ugyanis aluminium-foszfidot tartalmazott, ami vízzel érintkezve foszfint, egy mérgező gázt szabadít fel, ami tüdővizenyőt okozhat.

Azt nem lehet tudni, hogy pontosan ki volt, aki megpróbálta eltakarítani a kártevőirtót. A hatóságok csak annyit közöltek, hogy a ház egyik lakója volt. Azt sem lehet tudni, hogy a család milyen hosszan volt kitéve a mérgező gáznak. A helyi tűzoltóság közlése szerint egyértelmű, hogy a szert illegálisan szerezték be, annak használata ugyanis engedélyhez kötött, és tilos lakóépületeknél alkalmazni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik