Nagyvilág

Túlélt egy súlyos mérgezést a család, aztán az ünnepi vacsora újra megmérgezte őket

Súlyos állapotban került kórházba egy család Törökország északi, Tekirdağ nevű tartományában, alig néhány nappal azután, hogy kiengedték őket onnan. Mindkétszer ugyanazért kerültek be: súlyos ételmérgezést szenvedtek. Másodszor éppen azon a vacsorán, amivel az első eset utáni gyógyulásukat ünnepelték.

Amikor hosszú lábadozás után a család végre túl volt egy majdnem végzetes ételmérgezésen, úgy döntöttek, állatáldozattal és lakomával mondanak köszönetet Istennek, aki megmentette az életüket. A hálaadó vacsorán rajtuk kívül még 25 ember vett részt, a szomszédok és a barátok. Nem sokkal később mindannyiukat kórházba szállították. Huszonegyen jól reagáltak a kezelésre, ezért őket hamar hazaengedték, négyen azonban intenzív ellátásra szorulnak.

A másodszorra is ételmérgezésben szenvedő család tagja azt nyilatkozták, hogy annyira kétségbe estek, hogy lassan már sem mernek megenni.

„Az ételmérgezés lett a rémálmunk” – mondta Alattin Erdal, a családfő, és hozzátette, hogy semmit sem értenek.

A felesége, Asiye Erdal, aki mindkét csúnyán végződött esetben főzött, minden esetre megfogadta, hogy ezentúl jobban figyel majd az ételek készítésére.

(Hurriyet)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik