Nagyvilág

Lezuhant orosz gép: kizárták a robbanást

A Szocsi partjainál a Fekete-tengerbe zuhant orosz katonai repülőgép fekete dobozait, sőt a komplett gépet kiemelték már a vízből. Sőt, a fekete dobozok vizsgálata is zajlik, és az elsődleges eredmények szerint NEM történt robbanás a fedélzeten, szóval egyre kisebb a merénylet valószínűsége (bár azért a terrortámadást még nem zárták ki). Ezt egy orosz katonai tisztviselő közölte az AP hírügynökséggel.

Az orosz védelmi minisztériumnak a szíriai Latakiába tartó gépe – fedélzetén 84 utassal és 8 fős személyzettel – vasárnap reggel zuhant a Fekete-tengerbe két perccel azután, hogy felszállt Szocsi repülőteréről. A gépen katonák, újságírók, egy ismert segélymunkás és a hadsereg Alekszandrov művészegyüttesének 64 tagja és karmestere utazott, akik újévi koncertet adtak volna a hmejmimi orosz támaszponton. Az orosz hatóságok szerint nem valószínű, hogy merénylet történt.

Ezt megerősíteni látszik a pilóták kiszivárgott beszélgetése és a műszaki adatokat rögzítő fekete doboz is. Kiderült ezekből, hogy meghibásodott a fékszárny, majd megpróbálták felhúzni a gép orrát ezt ellensúlyozandó. Sajnos ez a manőver okozta végül a gép végét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik