Nagyvilág

Trump megöléséről írt részegen, börtönbe is kerülhet miatta

Hiába bánja tettét, eljárás indult az ohiói férfi ellen, akit felbőszített a választás eredménye.

Öt évre is börtönbe kerülhet az az ohiói férfi, aki azt írta a Twitterre, hogy élete célja Donald Trump megölése. Zachary Bensont az elnökválasztás eredménye bőszítette fel.

Nem érdekel, ha a végtelenségig elítélnek. Ez az ember megérdemli, hogy elvegyék tőle a létezést

– állt a bejegyzésében. Azt is írta, hogy egyenként robbantaná fel a szavazófülkéket.

Az előzetes letartóztatásban lévő férfit az elnökök védelmét ellátó Secret Service egy ügynöke hallgatta ki. Benson elismerte és megbánta tettét. Azt mondta, apjával és barátjával megittak néhány italt, majd a választási eredményeket nézve írta meg bejegyzéseit. Hozzátette: amit írt, azt soha nem váltaná valóra, csak felidegesítette, amikor arra gondolt, hogyan érintheti munkáját Trump megválasztása.

A nyomozónak azt is elmondta, hogy reggel, amikor felébredt, rádöbbent, hogy túl messzire ment és levette a bejegyzéseket. Később egyébként a Twitter-fiókját is törölték.

Bár a Twittert és más közösségi oldalakat elözönlötték a Trump elleni merényletről szóló bejegyzések, és még az #AssassinateTrump hashtag is megszületett, ezt a Secret Service szóvivője nem kívánta kommentálni. A New York Post biztonsági forrásai szerint azonban minden bejegyzést kivizsgálnak, amely fenyegetést tartalmaz. (New York Post)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik