Nagyvilág

Ezer évet ad az emberiségnek Stephen Hawking

Újra figyelmeztetett a fizikusok Nostradamusa: ha így folytatjuk a Föld bekebelezését, nem lesz más választásunk, mint elhagyni a bolygót.

A világvégével talán senki sem szeret annyira foglalkozni, mint a brit elméleti fizikus, Stephen Hawking. A professzor most azt találta mondani a New York Post szerint, hogy a Föld napjai meg vannak számlálva. Kedden a következőket mondta az Oxford University Union beszélgetésén:

Nem gondolom, hogy túl fogunk élni még 1000 évet anélkül, hogy elmeneküljünk a törékeny bolygónkról.

Hawking mondott már cifrákat a közös jövőnkről, januárban például azzal riogatott, hogy a technológiai fejlődés globális kataklizmát okozhat. Szerinte atomháború, globális felmelegedés és genetikailag módosított vírusok is veszélyt jelentenek. A mesterséges intelligencia pedig szerinte vagy a legrosszabb vagy a legjobb dolog lehet, ami valaha az emberiséggel történt.

Hawking változatlanul vallja, hogy egy alternatív bolygó gyarmatosítása lehet az egyetlen kiút (a NASA 2009 óta ezen dolgozik). A 74 éves prof a fent említett oxfordi beszélgetés végén azért biztatóan azt mondta, maradjon mindenki bátor és ne a lába elé nézzen, hanem fel, a csillagokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik