Külföld
Kunar, 2015. augusztus 1.
2015. augusztus 1-jén közreadott kép Gul Daliról, az Iszlám Állam (IÁ) nevû dzsihadista terrorszervezet körzeti vezetõjérõl (j) társaival és családtagjaival a kelet-afganisztáni Kunar tartományban július 30-án. (MTI/EPA/Gulamullah Habibi)

Beteges útmutatókat adott ki az Iszlám Állam az elfoglalt területeken élőknek

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2016. 11. 02. 17:40

A legvisszataszítóbb a szexrabszolgákkal való bánásmódot taglaló füzet.
Korábban a témában:

A szakáll megfelelő hosszától a szexrabszolgákkal való bánásmódig alapos leírást adnak az Iszlám Állam felfogásáról azok az „útmutatók”, amelyeket a dzsihadistáktól visszafoglalt észak-iraki falvakban találtak meg. A dokumentumok a Reutershez is eljutottak.

A brit hírügynökség felidézi: amikor a terrorszervezet végigsöpört Észak-Irakon, voltak szunnita helyi lakosok, akik ezt pozitívan fogadták, mert úgy érezték, hogy a síita központi kormány háttérbe szorítja őket, de gyorsan kiábrándultak, amikor szembesültek az Iszlám Állam középkori gondolkodásával és brutális módszereivel, aminek része, hogy bárkit lefejeznek, akit ellenségnek tartanak.

Az elfoglalt területek lakóit színes posztereken, szórólapokon, füzetekben tájékoztatták a szabályokról, amelyek megszegéséért kivégzés is járhatott.

Egy rózsaszín-vörös füzet kérdés-válasz formájában, 32 pontban taglalja, hogyan kell bánni az elrabolt nőkkel. Kikötik, hogy a nem muszlim nőkből lehet szexrabszolga, és a harcosoknak akár testvérpár is az ágyasuk lehet, de egyszerre csak egyikükkel szexelhetnek. A legdurvább kitétel, hogy serdülőkorúnál fiatalabb lányokat is megerőszakolhatnak, annyi korlátozással, hogy nem hatolhatnak beléjük.

A dzsihadisták rémuralma alatt élőknek egyébként nem maradt sok szórakozási lehetőségük: tiltott volt számukra az internet, a mobiltelefon, de még a zenehallgatás is. A külvilág híreitől szinte teljesen elzárták őket azzal, hogy műholdvevőt sem használhattak, mert azt a terrorszervezet erkölcstelennek bélyegezte.

„Miért semmisítsem meg a műholdvevőmet?” – ezzel a címmel sorolnak fel húsz érvet, köztük olyanokat, hogy a műholdas csatornákon szerelemről szóló történetek és meztelen nők láthatók, és normálisként mutatják be a férfiak nőies viselkedését. (Reuters)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.