Külföld
Moszul, 2016. október 18.
Kurd harcosok az észak-iraki Moszultól délkeletre 2016. október 18-án. Az elõzõ nap az iraki kormányhadsereg és az iraki kurd erõk, a pesmergák az Egyesült Államok vezette koalíció légi és szárazföldi támogatásával nagyszabású hadmûveletet kezdett Moszul visszafoglalására az Iszlám Állam dzsihadista szervezet fegyvereseitõl. (MTI/EPA/Ahmed Dzsalil)

Élő pajzsot állít az Iszlám Állam Moszulnál

24.hu
24.hu

2016. 11. 01. 16:47

A terrorszervezet megölte az iraki fegyveres erők negyven volt tagját Moszul közelében, és a holttestüket a Tigris-folyóba hajította - közölte kedden az ENSZ egyik emberi jogi szóvivője Genfben, helyi hírforrásokra hivatkozva.
Korábban a témában:

Ravina Shamdasani azt is elmondta, hogy az Iszlám Állam 25 ezer civilt elszállított a Moszultól délre fekvő Hammam al-Alil városból a hétfőn alkonyulat utáni órákban teherautókon és buszokon, valószínűleg azért, hogy az állásainál élő pajzsként használja őket. A Tel-Afar kerület felé tartó teherautók többségét a járőröző légierő visszafordította, de néhány busz megérkezett Abu Szaifba, ami Hammam al-Aliltól 15 kilométerre északra van.

Mély aggodalommal vagyunk ezekért a tízezrekért és más civilekért, akiket a jelentések szerint kényszerrel áthelyezett az Iszlám Állam az elmúlt két hét alatt. A fegyveresek egyre közelebb viszik az embereket Moszulhoz, és ott az állásaik közelében helyezik el őket, amelyek katonai célpontokká válhatnak

– mondta a szóvivő.

Ez úgy tűnik, alátámasztja azt az állítást, hogy ezeket az embereket élő pajzsként tervezik használni

– mondta Ravina Shamdasani.

Moszul, 2016. november 1.
Iraki fegyveresek az ostromgyûzûbe zárt észak-iraki Moszulba vezetõ út mentén 2016. október 31-én. Az iraki kormányhadsereg és a vele szövetséges kurd erõk, továbbá szunnita törzsek és az Irán támogatta síita milíciák október 17-én kezdtek nagyszabású hadmûveletet Moszul és környéke visszafoglalására az Iszlám Állam dzsihadista szervezet fegyvereseitõl. (MTI/EPA/Ahmed Dzsalil)
Iraki fegyveresek az ostromgyűrűbe zárt észak-iraki Moszulba vezető út mentén 2016. október 31-én. Az iraki kormányhadsereg és a vele szövetséges kurd erők, továbbá szunnita törzsek és az Irán támogatta síita milíciák október 17-én kezdtek nagyszabású hadműveletet Moszul és környéke visszafoglalására az Iszlám Állam dzsihadista szervezet fegyvereseitől. (MTI/EPA/Ahmed Dzsalil)

Az iraki fegyveres erők terrorelhárító különleges alakulata Moszul keleti részébe behatolva elfoglalta az állami televízió ottani állomását, az első fontos épületet a városban.

Ez jó jel Moszul lakosainak, ez az igazi kezdete a város felszabadításának

– mondta az Irakíja televíziónak Taleb Seghati al-Kenani tábornok.

Az iraki fegyveres erők október 17-én indították meg a hadműveletet az ország második legnagyobb városának a visszavételéért az Iszlám Államtól.

(MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.