Külföld
LAS VEGAS, NV - DECEMBER 14:  Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign rally at the Westgate Las Vegas Resort & Casino on December 14, 2015 in Las Vegas, Nevada. Donlad Trump is campaigning in Las Vegas a day ahead of the final GOP debate.  (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Trump mártírként próbál a választók elé állni

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2016. 10. 14. 07:27

A szexuális zaklatásos botrány miatt megtépázott népszerűségű jelölt nem tudja, mit csinál, ha veszít.

Meglehetősen elkeseredetten állt választói elé Donald Trump, aki mögül a választók és a Republikánus Párt tagjai is sorra hátrálnak ki, miután kiderült róla, hogy finoman fogalmazva nem feltétlenül elítélő a viszonya a nők szexuális zaklatásával szemben.

Múlt héten került nyilvánosságra egy korábbi hangfelvétel, amiben az elnökjelölt azzal kérkedett, hogy hogyan zaklatott egy férjes asszonyt, és arról beszélt, hogy szívesen fogdos és csókolgat nőket, ha akarják, ha nem, mert ő sztár és ez jár neki. Különösen kínos ez annak fényében, hogy korábban ő bélyegezte erőszaktevőnek a mexikóiakat.

Szóval ezen sokan kiakadtak azok közül is, akik eddig hajlandóak lettek volna Trumpra szavazni, és úgy tűnik, a republikánus jelölt egyre messzebb kerül a győzelemről. Szerdán egy floridai választáson konkrétan azt mondta:

Ha nem nyerjük meg ezt a választást, én nem tudom, mit csinálok.

Majd így folytatta:

Reméljük, ez az egész győzelemre fut ki november 8-án, mert ha nem, elfecséreltem az időmet, és maguk is elfecsérelték a magukét. Több mint százmillió dolláromba kerül az elnökjelöltség. Ez rengeteg pénz. Ha nem nyerek, ez lesz a világ legnagyobb időpazarlása, energiapazarlása és pénzkidobása.

Trump mindenhol igyekszik választóinak azt sulykolni, hogy mit kellett feladnia az elnökjelöltségért, és afölött méltatlankodik, hogy a választók ezt nem hálálják meg neki. Panama Cityben azt mondta: „Emberek, nekem erre nem volt szükségem”. Ocalában pedig ezt: „Olyan könnyű életem volt. Gyönyörű, könnyű életem volt.”

West Palm Beachen mártírként állt közönsége elé, akit az elvetemült globális hatalom igyekszik megsemmisíteni. A politika és a sajtó összeesküvésének próbálta beállítani az ellene felmerült, szexuális zaklatással kapcsolatos vádakat.

Tudom, hogy minden lehetséges hazugságot a fejemhez, a családomhoz és a szeretteimhez vágnak. Tudom, hogy soha nem állnak le azzal, hogy megpróbáljanak engem megállítani. De nem gondoltam volna, hogy ez ennyire aljas, rossz és gonosz lesz. De önökért örömmel viselem a nyilakat. Viselem a mozgalmunkért, hogy egyszer visszaszerezhessük az országunkat

– jelentette ki. (Buzzfeed)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.