Nagyvilág

Salah Abdeslam megnémult, elhagyják ügyvédjei

Mindketten úgy döntöttünk, hogy nem védjük tovább. Meggyőződésünk, hogy nem árul el semmit és él majd a hallgatás jogával. Nem tudom mit várnak el tőlünk ilyen helyzetben. Az elejétől fogva mondtuk, hogyha az ügyfelünk csendben marad, felhagyunk a védelmével

– fogalmazott Frank Berton, a november 13-i párizsi terrortámadás egyetlen életben maradt elkövetőjének egyik ügyvédje szerdán a BMF TV-nek.

Frank Berton - Fotó: Getty Images Hungary
Frank Berton – Fotó: Getty Images Hungary

Belga társa, Sven Mary elmondta, olyan érzésük volt, hogy társadalmi látogatásokat tesznek a börtönben, ezért kellett meghozniuk a döntést.

Berton megjegyezte, Abdeslam hónapról hónapra egyre gyengébb lett.

Megőrülsz, ha éjjel-nappal kamerákon keresztül figyelik a gesztusaidat és a cselekedeteidet. 24 órás felügyelet alá helyezni nem bírósági, hanem politikai döntés volt.

Sven Mary - Fotó: Getty Images Hungary
Sven Mary – Fotó: Getty Images Hungary

Az ügyvéd hangsúlyozta az igazi áldozatok jelen esetben a támadásban elhunytak hozzátartozói, akiknek joguk van tudni az igazságot és megérteni a megérthetetlent.

Biztosak voltunk benne, hogy van még mit mondania és el is mondja majd. De többet már nem fog. Kár érte.

Abdeslam egyelőre nem kíván más ügyvédet maga mellett látni. A 27 éves férfit április 27-e óta Európa egyik legszigorúbb börtönében, Fleury-Mérogis-ban tartják fogva magánzárkában.

(via Le Figaro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik