Nagyvilág

Megint az oroszoknak tett szívességet Trump

A híres Larry Kingnek adott interjút a republikánus jelölt, aztán gyorsan kiadtak egy tagadó közleményt, amikor kiderült: az orosz állami-globális hírtévé adta le azt.

Tisztességtelennek nevezte az amerikai médiát Donald Trump republikánus elnökjelölt, aki az orosz kormány kezén lévő RT Americának adott interjút – írja a Time. A Larry Kinggel felvett beszélgetésben azért ostorozta a médiumokat, mert azok megvágják, átalakítják, megrövidítik vagy épp meghosszabbítják az általa elmondottakat úgy, hogy az rossz fényt vessen rá.

Beszélt a demokrata vezetőkről, az elnök Barack Obamáról és a jelölt Hillary Clintonról is (aki külügyminiszter is volt Obama kormányában). Szerinte nem volt jó dolog Irak lerohanása annak idején – még George W. Bush alatt -, de az se jó, hogy nem maradtak ott amerikai csapatok, mert akkor nem lenne most Iszlám Állam.

Ez az interjú is csak tápot adhat az egyre erősödő gyanúnak, hogy Trump kampányát nagyban támogatja Oroszország. Trump júliusban az oroszokat kérte, hogy szivárogtassák ki Clinton e-mailjeit, korábbi kampánytanácsadójáró, Paul Manafortról pedig augusztusban kiderült, hogy régebben a Kreml-barát, megbuktatott ukrán elnök, Viktor Janukovics tanácsadója is volt. Ha ez még nem lenne elég, már többször, több fórumon fényezte Vlagyimir Putyin imidzsét is.

Mindenesetre a mostani interjút Trump igyekszik bagatellizálni, egy szóvivője azt mondta a Washington Postnak, hogy

Trump úr felvett egy rövid interjút Larry Kinggel a saját podcastjára mint egy szívességet King úr felé. Amit Larry King tenni fog az interjú tartalmával, az az ő dolga; nekünk nincs mit tennünk ezzel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik