Nagyvilág

Trump szerint Putyin inkább vezető alkat, mint Obama

Lassan úgy tűnik, Vlagyimir Putyin Oroszországa és Donald Trump esetleges Amerikája hatalmas szövetséges lesz, ha az utóbbi nyeri az elnökválasztást. Trump ugyanis megint az orosz államfőt polírozta.

Veteránok kérdéseire válaszolt az amerikai elnökválasztás két fő jelöltje kedden New Yorkban, amikor is Donald Trump (a republikánus jelölt) érdekes dolgokat mondott a BBC szerint. Trump ugyanis közölte, Vlagyimir Putyin orosz elnök “messze jobb vezető, mint ő [Obama] volt”. Mondta ezt azok után, hogy Ash Carter, a Pentagon vezetője kritizálta az oroszokat, akik az instabilitás magvait hintik el a világban.

Trump azzal folytatta, hogy Putyint a lakosság 82 százaléka nagyra tartja a felmérések szerint, és nagyszerűen irányítja az országát. Ráadásul magát Trumpot is fényezte már, ő pedig most kijelentette, el is fogadja a bókot. Ilyen már tavaly decemberben is történt, akkor Putyin tehetséges személynek nevezte Trumpot, aki ezt nagy megtiszteltetésnek vette. Sok kritika érte amiatt is, mert kvázi bíztatta az oroszokat, hogy ha tudnak valamit Clinton e-mail botrányáról, azt közöljék bátran.

Ebben az ügyben a vita során többször is megszorult a demokrata jelölt. Egy veterán felvetette, hogy ha az ő e-mail fiókjából kerültek volna elő titkosított dokumentumok, már rég a börtönben ülne. Clinton csak habogni tudott erre, meg annyit mondani, hogy megtette, amit meg kellett tennie, és azt nagyon komolyan vette. Mindezek mellett ekézte a 2002-es amerikai bevonulást Irakba és kijelentette: az Iszlám Állam ellen nem küldene szárazföldi csapatokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik