Nagyvilág

Trump: csak természeti katasztrófa akadályozhatja meg, hogy ott legyek az elnökjelölti vitákon

A republikánus elnökjelölt korábban még azt nehezményezte, hogy a várható három elnökjelölti vita közül kettőt focimeccsekkel egy időben tartanak, így az emberek inkább a focit nézik majd, mint a Trump-Clinton tévévitát, sőt, még azt is sejtetni engedte, hogy esetleg nem vesz részt e vitákon.

Hétfőn azonban a saját repülőgépén – az ohiói kampánykörútján – vele utazó újságírókkal közölte: csakis hurrikán vagy más természeti katasztrófa akadályozhatja meg őt abban, hogy részt vegyen a vitákon. Leszögezte azt is, hogy fontosnak tartja ezeket a vitákat, ahogyan fogalmazott: “fontos elemei annak, amit csinálunk”. Majd hozzátette: nem tréningezik a vitákra, mert “láttam olyanokat, akik nagyon is felkészültek, aztán amikor arra került a sor, beszélni sem tudtak”.

Az elnökjelöltek televíziós vitáit szeptember 26-án New York államban, október 9-én Missouriban és október 19-én Nevadában tartják, és már felkérték a vitavezető újságírókat is.

Amerikai sajtóhírek szerint mind Hillary Clinton, mind – mostani közlése ellenére – Donald Trump a vitákra történő rendszeres felkészítésen vesz részt.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik