Nagyvilág

Halálra vertek egy rákbeteg nőt, miközben kezelésre tartott

A mellráktól szenvedő Shannon Vincel egy másik beteggel együtt ült este fél tízkor egy padon az őt kezelő kórház szállása előtt az Illinois állambeli Zion városában, amikor támadója nekirontott – jelentette a helyi sajtó. A helyi rendőrség közlése szerint a 46 éves nőt hátulról verte fejbe egy férfi egy kemény tárggyal, majd elmenekült a helyszínről.

Vincelt életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol másnap belehalt sérüléseibe. A Missouri állambeli Springfieldben élő nőt kedden temették el. Családja elmondása szerint a mellráktól szenvedő nő rendszeresen utazott oda-vissza otthona és a Zion városában található kórház között, ahol betegségét kezelték. Vincel már túl volt a kemoterápián, és már sugárkezelés alatt állt. A támadás idején éppen azt a buszt várta, ami szállásáról elvitte volna a következő kezelésre.

A nő támadóját még keresi a zioni rendőrség, bár még egy gyanúsítottat sem azonosítottak. A támadóról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy egy sötét ruhákat viselő fekete férfi volt. Azt sem lehet tudni, hogy miért támadt rá Vinceltre. Az esetről szóló hírek arról nem tesznek említést, hogy a nőtől bármilyen értéket is elrabolt volna.

A nőt kezelő Cancer Treatment Centers szóvivője közölte, hogy 25 ezer dolláros jutalmat ajánlottak fel a nő gyilkosának elfogásához vezető információkért, és elővigyázatosságból szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezettek be intézményeikben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik