Nagyvilág

Egyre többen járnak Horvátországba nyaralni

Az Adriai-tengerre tartó nemzetközi és hazai forgalomban legjelentősebbnek számító letenyei átkelőknél a múlt év első hét hónapjában mintegy 1 millió 478 ezer utazó lépte át a határt a közúti vagy az autópálya-átkelőn, míg idén július végéig csaknem 1 millió 567 ezerre nőtt a számuk. Mindez közel 90 ezerrel, azaz 6 százalékkal nagyobb utasforgalmat jelez.

Az utazók közül 486 ezer volt magyar állampolgár, a számuk a korábbi év azonos időszakához képest 7 százalékkal növekedett.

Az adatok szerint csak júliusban mintegy 885 ezer utas jelentkezett ki- vagy belépésre, s ez is 6 százalékos emelkedést jelez. A megnövekedett utasforgalom ellenére 30 percnél hosszabb várakozási idő nem alakult ki a határátkelőkön – közölte a rendőrség.

Az idei év eddigi legforgalmasabb időszaka az elmúlt hétvége volt, két nap alatt ugyanis több mint 140 ezer ember lépte át a határt. Csak szombaton 91 ezernél is többen keltek át a letenyei autópálya-szakaszon vagy a közúti határátkelőnél.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi adatai szerint 2015-ben csaknem ötödével nőtt a korábbihoz képest a letenyei határátkelők forgalma. Míg 2015-ben 3 milliónál is többen lépték át a határt – ebből csak a három nyári hónapban 2,2 millióan -, addig 2014-ben egész évben összesen 2,5 millió ki- vagy belépő utast regisztráltak. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik