Közélet

Eddig 60 milliárdot emésztett fel a menekültválság kezelése

Vigh László, a Fidesz országgyűlési képviselője a magyar-szlovén és a magyar-horvát határon, Rédicsen és Letenyén személyesen gyűjtött tapasztalatokat, majd ezután az újságíróknak arról beszélt, hogy eddig 60 milliárd forintba került az államnak a menekülthelyzet kezelése, ebbe beletartozik a drótakadály és a kerítés telepítése, de a menekültek vonattal és buszokkal történő szállítása is.

A Rédicsen és Letenyén szerzett tapasztalatairól elmondta: a magyar-szlovén határon nincs ugyan drótakadály, de rendőrség és a honvédség komoly erővel van jelen, a magyar-horvát határon pedig megszűnt az egy hónappal ezelőtt még tapasztalható óriási migránsnyomás.

Vigh szerint a határok megvédéséről szóló kormánydöntés beváltotta a reményeket, bár sokan szkeptikusok voltak, hogy ezt az óriási menekülttömeget visszatartja-e a kerítés.

Emlékeztetett arra, hogy október 15-e előtt, a magyar-horvát zöldhatár lezárását megelőzően még naponta mintegy kilencezer migráns lépett be Magyarország területére, míg azóta szinte “nullával egyenlő” a határon illegálisan átlépők száma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik