Nagyvilág

Lerombolják a hotelt, ahonnan a puccsisták indultak

Három nappal a pénteki törökországi puccskísérlet után rendeletet adott ki Isztambul illetékes kerületének vezetősége, hogy le kell bontani az épületet, amely állítólag a puccsisták találkozóhelyéül szolgált - jelentette szerdán az Anadolu török állami hírügynökség.

A Halit Pasa Residence lebontását előíró rendelet július 18-án kelt. A jelenlegi épület Halit Pasa történelmi egykori lakhelyének helyén épült, ám jelentések szerint építésekor nem tartották be az előírásokat, ezért korábban több büntetést kiszabtak az üzemeltetőre, és korábban is többször elrendelték már a lebontását. A kerület polgármestere azt ígérte: minden olyan épület ellen fel fognak lépni, amely jogellenesen épült.

Péntek éjjel a török hadsereg egy része kísérletet tett a kormány megdöntésére, ám a katonai puccskísérlet kudarcot vallott. Több mint kétszázan meghaltak, és ezerötszázan megsérültek.

A kormány a puccskísérlet meghiúsítását követően tisztogatásba kezdett az igazságszolgáltatásban, a hadseregben, a rendfenntartó erőknél és a közigazgatás minden területén egyaránt. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik