Nagyvilág

Könnyen tragédia történhetett volna a torontói járaton

Két pilótát letartóztattak.

Július 18-án az Air Transat A310-es számú, torontói járata felszállásra készült Glasgowban. Már az utasok és a személyzet is elfoglalta a helyét, a gép mégsem indult el a kifutópályán. Két pilóta ugyanis nem volt olyan állapotban, hogy biztonságban vezetni tudja a gépet.

Be voltak rúgva.

Ezt a problémát nem ők vetették fel: a személyzet több tagja is észrevette, hogy a két férfi igen furcsán viselkedik. Nem tehettek mást, értesítették a rendőrséget.

A szervek hamar kiérkeztek a helyszínre, és letartóztatták a 37 és a 39 éves pilótát.

A Daily Mailnek nyilatkozott két skót tévés, Colin McAllister és Justin Ryan, akik a géppel utaztak volna. Elmondásuk szerint először azt az információt kapták, hogy 1 óra késéssel indulnak, ez később 2, illetve 4 órára változott. Aztán megtudták „üzemeltetési okokból” nem száll fel a gép, a légitársaság hotelekben szállásolta el az utasokat.

Másnap, amikor a hírekből és a közösségi oldalakról értesültek arról, hogy valójában miért nem utazhattak, borzasztó mérgesek lettek (a tájékoztatás hiánya miatt) és fellélegeztek – hálával gondoltak a személyzet azon tagjaira, akik rendőrt hívtak, és így nem forgott kockán 250 utas élete.

A skót rendőrség megerősítette, hogy a két pilótát letartóztatták, mivel mindketten alkoholos befolyásoltság alatt álltak. Az Air Transat képviselői annyit árultak el, hogy egyelőre megvárják a nyomozás eredményét, és majd utána kommentálják a történteket – mindenesetre számukra az utasok és a személyzet biztonsága a legfontosabb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik