Nagyvilág

Nizzai terrortámadás: önkénteseket vár a francia rendőrség

Franciaország belügyminisztere arra szólított fel minden "hazafias" francia polgárt, hogy a biztonsági erőknél jelentkezzen tartalékos szolgálatra.

Bernard Cazeneuve szombat este hangsúlyozta, hogy mindenki, aki akar, önkéntesként csatlakozhat a rendőrség munkájához.

Manuel Valls francia kormányfő eközben a Journal du Dimanche című vasárnapi lapnak nyilatkozva arról beszélt, hogy a nizzai merénylő csupán tette előtt röviddel  fordult a radikális iszlámhoz. A nyomozás során kiderült, hogy a támadó “nagyon gyorsan radikalizálódott” – mondta Valls. A kormányfő hozzátette, hogy az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet célzottan olyan magányos elkövetőket szólít fel támadásra, akik “ismeretlenek titkosszolgálataink számára”.

A dél-franciaországi Nizzában csütörtök este egy 31 éves tunéziai férfi bérelt teherautóval belehajtott a francia nemzeti ünnepet lezáró késő esti tűzijátékot néző tömegbe, és közben lövéseket adott le a város tengerparti sétányán.

A támadásnak a legfrissebb adatok szerint 84 halottja és 303 sebesültje van, utóbbiak közül 121-en még kórházban fekszenek, 26 embernek pedig válságos az állapota.

A támadást szombaton az Iszlám Állam vállalta magára.

(MTI)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik