Közélet

Nizzai terrortámadás: Rogán máris a menekültekkel riogat

24.hu
24.hu

2016. 07. 17. 07:47

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint Európának szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy minél több bevándorló érkezik Európába, annál nagyobb lesz a terrorveszély.
Korábban a témában:

Rogán Antal a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában a nizzai terrortámadással kapcsolatban kijelentette, Brüsszelnek el kellene gondolkodnia azon, hogy radikálisan megváltoztassa a jelenlegi európai menekültpolitikát és megállítsa a bevándorlást, mert a mostani hozzáállás ösztönzi azt.

Minden jel arra mutat, hogy Nyugat-Európának nem sikerült integrálnia a bevándorlókat, ezért nem még több migránst kell behozni Európába, hanem meg kell állítani a migrációt

– hangsúlyozta.

A miniszter azt mondta, Európa jelentős részén az emberek szembefordultak a bevándorlással, de úgy tűnik, hogy Brüsszel nem akarja meghallani az emberek hangját.

Az európai uniós tagállamok közül Magyarország az első, amely hajlandó figyelembe venni az emberek véleményét, ezért lesz október 2-án népszavazás, amelyen arról dönthet az ország, elfogadja-e Brüsszel ultimátumát – jelentette ki Rogán Antal.

Soros és a migránsok

Kifejtette, a bizottság javaslata azért is veszélyes még a közép-európai országokra, köztük Magyarországra nézve, mert úgy tűnik Brüsszel megfogadta Soros György ajánlását és új adók kivetésével, illetve a kohéziós és agrártámogatások csökkentésével próbálja előteremteni a bevándorlók támogatásának finanszírozását.

A miniszter arról is beszélt, hogy a magyar határon nem szűnt meg a bevándorlók nyomása, annak ellenére, hogy áll a kerítés és Magyarország az európai határok egyik legerősebb őrzője, “nálunk lehet a legnehezebben átjutni a határon”, folyamatos a próbálkozás.

Jelezte: azokat, akiket a határtól 8 kilométeren belül elfognak, visszaviszik a befogadópontokhoz, a kerítésen túlra, de még magyar területre. Ez megfelel az európai normáknak, Ausztria is ugyanezt teszi. A menedékkérelem benyújtásának van hivatalos módja, de az érkezők 90 százaléka nem jogosult a kérelem beadására sem a magyar törvények, sem az európai jogszabályok szerint – fűzte hozzá.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminiszter sajtófőnöke azt ajánlotta a külföldre utazóknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak a konzuliszolgalat.kormany.hu honlapon, majd itt regisztrálják magukat a konzuli védelemhez. A tárca képviselője azt kérte, hogy a konzuli szolgálatot telefonon csak a bajba jutottak keressék, míg minden más esetben lehetőség szerint az internetes ügyintézést válasszák. Emlékeztetett, a konzuli szolgálat alapvetően az elveszett okmányok pótlásában, valamint bűncselekményekkel, illetve egészségügyi ellátással összefüggésben tud segítséget nyújtani. A regisztráció fontossága egy terrorcselekmény után növekszik meg, a konzulátusok ugyanis így tudnak kapcsolatba lépni és segítséget nyújtani a területen tartózkodó magyar állampolgároknak.

(MTI)

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.