Nagyvilág

Egy olyan kínai liftbaleset, amilyet még soha nem láttunk – videó

A kínai felvonók sokféleképpen öltek és sebesítettek meg embereket az utóbbi években. Most egy olyan eset történt, amire még nem láttunk példát.

Tavaly menet közben szétesett és a 12. emeletről a földszintig zuhant egy cég 12 alkalmazottját szállító lift a kínai Senjang városában. 2012-ben Vuhanban 19 munkás halt meg egy építkezésen, amikor 30 emeletet zuhant az őket szállító lift. 

2015-ben a fejénél fogva ragadt magával Hangzou városában egy felvonó egy 21 éves nőt: amikor be akart szállni a fülkébe, az ajtók a nyakára szorultak és a lift elindult felfelé, a fal és a fülke közé szorítva és így halálra zúzva.

Egy nőt idén foglyul ejtett egy lift: holttestére 30 nappal később találtak rá. És volt, hogy szó szerint kettészelt egy felvonó egy 24 éves nőt, miután rácsukódott az ajtó, és a lift elindult lefele.

Most azonban egy olyan eset történt, amire még nem láttunk példát. Egy lift ugyanis úgy okozott tragédiát, hogy felfelé indult meg nagy sebességgel, egészen addig, amíg bele nem csapódott a plafonba, nagy erővel vágva a felvonóban utazó férfit a fülke plafonjának. A LiveLeak-en közzétett felvételről nem lehet tudni, hogy pontosan hol, és mikor készült, és azt sem, hogy mi lett a férfi sorsa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik