Nagyvilág

A nyakánál fogva rántott be egy lift egy nőt Kínában

A liftbe beszorult 21 éves nőt halálra zúzta a felvonó. Pár nap alatt már 3 hasonló halálos baleset történt az országban.

Újabb halálos liftbalesetről számolt be a kínai sajtó. A legutóbbi eset csütörtök délelőtt történt Zhejiang-tartomány fővárosában, egy lakóházban. A 21 éves áldozat a 16. emeleten akart beszállni a liftbe, amikor a fülke váratlanul elindult felfele, és a fejénél fogva magával ragadta a nőt, akinek teste beszorult az akna fala és a felvonó közé.

 

A két emelet közé beszorult nőt tűzoltók szabadították ki, de a beszámolók szerint akkor már nem mutatott életjeleket, és a kórházba szállítás után egy órával halottá nyilvánították. Az orvosok elmondása szerint halálát a nyakát ért súlyos sérülések okozták.

 

A kilencvenes években épült lakóházban élő emberek a kínai sajtónak elmondták: a felvonókkal már korábban is voltak gondok. Előfordult, hogy az ajtók nem csukódtak, a fülkék rendszeresen rázkódtak és volt, hogy visszaestek egy picit. Az épületben a tragédia után az többi lilfteket is leállították.

Az elmúlt napokban ez már a harmadik halálos lift- és mozgólépcső-baleset volt Kínában. Vasárnap egy 30 éves anyukát zúzott halálra egy mozgólépcső kisfia szeme láttára egy bevásárlóközpontban, hétfőn pedig egy gyári teherlift ölt meg egy munkásnőt. Ugyanaznap egy kisfiú kezét kapta be egy mozgólépcső.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik