Nagyvilág

Menet közben szétesett, és 12 emeletet zuhant egy tömött kínai lift

A felvonóban egy cég 12 alkalmazottja utazott, de végül egyikük sem halt meg, amikor a földszinten becsapódtak.

Az NDE Media nevű cég dolgozói éppen hazafelé indultak a kínai Senjang városában álló felhőkarcolóból július 15-én, amikor a baleset történt. Elmondásuk szerint már akkor látni lehetett, hogy valami nem stimmel a felvonóval, amikor az ajtók becsukódtak.

A lift elkezdett előre-hátra himbálózni, szikrák jelentek meg az ajtónál, majd szétesett a plafon és a lámpákkal együtt rájuk zuhant, több embert is a földre lökve. Majd a 12. emelettől a felvonó teljesen megadta magát, és a földszintig zuhant.

A becsapódás után a plafon teljesen rájuk zuhant, csapdába ejtve őket az összetört liftben, aminek az ajtaját sem lehetett szétfeszíteni. Az utasokat végül csak a kiérkező mentőegységek tudták kiszabadítani.ű

 
12 emeletet zuhant a menet közben szétesett lift
Fotó:Weibo 

A kínai sajtóban megjelent beszámolók szerint a liftben utazó 12 ember közül senki sem halt meg a balesetben, és végül csak öten szenvedtek olyan súlyos sérüléseket, hogy többnapos kórházi kezelésre szorultak. Őket lábtörések és gerincsérülések miatt kezelik. A beszámolók szerint egy 35 éves nő deréktól lefelé lebénult.

 
A liftben utazó 12 ember közül senki sem halt meg
Fotó: Shanghaiist 

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a balesetet. A kínai sajtóban megjelent hírek szerint a kérdéses felvonó 15 éves volt, és már korábban is előfordultak vele gondok. A liftet a Toshiba Elevator gyártotta, és a cég oda is küldte egyik munkatársát, hogy segítsen a baleset okainak kiderítésében. A helyi sajtóban megjelent cikkek arra utalnak, a karbantartás hiánya állhat a háttérben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik